vineri, 27 iunie 2014

Homeopatia. Ştiinţă? Credinţă? Medicină? Magie?



http://oanaiftime.wordpress.com/2014/06/27/homeopatia-stiinta-credinta-medicina-magie-o-noua-aparitie-editoriala/


Anunţăm apariţia celei de a doua cărţi a noastre despre homeopatie, Homeopatia. Ştiinţă? Credinţă? Medicină? Magie?


O puteţi citi şi descărca gratuit, în format pdf, utilizând acest link: https://oanaiftime.files.wordpress.com/2014/06/iftime-homeopatia-evanghelismos-2014.pdf

sau in format doc (WORD): http://goo.gl/OzNz9N

Mulţumim editorilor pentru posibilitatea distribuirii gratuite a formatului electronic al cărţii. Cine doreşte să o achiziţioneze în forma tipărită o poate comanda la:http://www.evanghelismos.ro/carte/1624/homeopatia_stiinta_credinta_medicina_magieReferinţa completă este Iftime O., Iftime Al, Homeopatia. Ştiinţă? Credinţă? Medicină? Magie?, Ed. Evanghelismos, 2014. Prima ediţie a apărut la Ed. Pridvor, Bucureşti, 2014. Cartea a fost, de asemenea, publicată în limba greacă, simultan cu ediţia în limba română.
Ea nu reprezintă un simplu rezumat al celei dintâi (Iftime O., Iftime Al., Homeopatia, o abordare ştiinţifică şi spirituală, Ed. Lucman, 2012). Secţiunea care cuprinde analiza fenomenului homeopatiei din perspectiva antropologiei culturale şi a teologiei ortodoxe a fost adăugită cu noi date, sublinieri şi clarificări.


"Subiectul terapiilor „alternative” a preocupat de mulţi ani Biserica Ortodoxă şi mai cu seamă Biserica Greciei. La iniţiativa Comisiilor Sinodale pentru Erezii au fost convocate Conferinţe Panortodoxe, care s-au ocupat îndeaproape de terapiile „alternative”, printre care se numără şi homeopatia. La toate aceste conferinţe s-a constatat incompatibilitatea dintre aceste terapii alternative şi credinţa Bisericii.
Mai ales la ultima Conferinţă Panortodoxă, din noiembrie 2013 de la Volos (Magnisia), s-a constatat între altele că: „Terapiile cunoscute sub numele de alternative nu au doar prelungiri oculte, dar înseşi fundamentele lor se regăsesc în spaţiul din afara creştinismului şi chiar în cel ocult… Conferinţa a constatat că aceste terapii… se bazează pe o concepţie despre lume contrară şi incompatibilă cu credinţa ortodoxă”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu