joi, 5 noiembrie 2015

parintele Matei Vulcanescu: "Nu confundati patriarhul cu Biserica"

"Nu confundati patriarhul cu Biserica! Cred ca Patriarhul trebuie sa-si schimbe atitudinea, sa devina mai omenos, mai apropiat de oameni, cu dragoste, nu cu"nu ne invatati voi pe noi " etc, ca nu mai traim in dictatura. 

Stiu ca multi preoti se preteaza pentru slujbulita sa taca si sa execute si sa stranga bani pentru catedrala si trustul Trinitas. 

Biserica nu e dictatura si nici armata! Preotii nu sunt soldati, ci pastori duhovnicesti! Nu poti teroriza cu dictatura fricii preotii... Asta e total gresit si de aceea a se ajunge sa fie cel mai nepopular patriarh din cat a avut Romania...cu mutari si caterisiri pentru preoti si excomunicari pentru credinciosi nu se poate merge departe. Nu confundati Patriarhul cu Biserica. Oamenii trebuie catehizati. Sa cerem Patriarhului Daniel sa ceara Sfantului Sinod iesirea urgenta din "Consiliul Mondial al Bisericilor(consiliul ereziilor)", sa cerem deasemena oprirea "saptamanii de rugaciune (uraciune) ecumenica (cu ereticii)! Crestinii nu sunt niste simple "oi de muls", crestinii sunt parte din Biserica lui Hristos. Ei reprezinta parte din plinatatea Ei. Ei au harisme! Nu numai harisma preotiei exista in Biserica! Clericilor Nu confiscati Biserica! Nu uitati in ortodoxie nu exista Papi! " parintele Matei Vulcanescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu