vineri, 15 aprilie 2016

Mirenii ii rusineaza pe patriarhi, mitropoliti, episcopi si preoti

"Mirenii pot sa judece si sa anatematizeze sinoade eretice " (citat Sfantul Augustin de Florina) 

Iata cum Diaspora Moldoveneasca scrie o scrisoare document catre Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova ce a ratificat documentele eretice de la V Chambesy
"Preasfințite Părinte Mitropolit al Moldovei Vladimir,
Preasfințiți Părinți Membri ai Sinodului Mitropoliei Moldovei,
Cu fiască supunere și cu multa agonie sufletească urmărim din diaspora, noi moldovenii plecați de acasă la muncă, în legătură cu ultimele evoluții ale problemelor bisericești din Republica noastră, de care Biserică depinde și mântuirea sufletelor noastre. De aceea ne-am hotărât să vă scriem această scrisoare deschisă în care să ne exprimăm îngrijorarea faţă de hotărârea Sinodului Mitropoliei Moldovei, și anume că textele de la ultima consultare presinodală sunt întru totul ortodoxe, nu ar atinge cu nimic dogma Bisericii Ortodoxe şi că întâlnirea dintre papa Francisc și patriarhul Kirill nu calcă cu nimic dogmele și canoanele Bisericii Ortodoxe.
  Dar noi observăm, ca și mădulare vii ale Bisericii lui Hristos, care sunt înzestrate cu rațiune de la Dumnezeu, că textul comun semnat de Papa și de Patriarhul Kirill începe cu o Binecuvântare comună, ca și cum cei doi ne-ar binecuvânta împreună, iar Sfintele Canoane ne spun ca să nu acceptăm binecuvântare din partea ereticilor
Aici un Patriarh Ortodox împreună cu un eretic ne binecuvintează? Apoi se vorbește despre erezia papistă ca fiind Biserică… Iar în privința textului de la Chambesy, într-adevăr nu se schimbă Calendarul bisericesc, nu se schimbă Sfintele Posturi, dar se schimbă însăși esența Bisericii, și anume se vorbește despre „biserici” în afara Bisericii noastre Pravoslavnice, ceea ce aduce atingere Crezului nostru. Ori credem că e o Biserică, ori credem că sunt și alte „biserici”, biserici „nedepline”? Apoi legiferarea participării Bisericii Ortodoxe la Consiliul Mondial al bisericilor ca parteneri egali, și de aici deschiderea ușii către toate rugăciunile în comun cu toți protestanții și neoprotestanții și acceptarea lor că au și ei „credință într-o Treime și într-un Hristos Fiu al lui Dumnezeu Întrupat, fără icoane, fără sfinte moaște, fără Biserică, fără nimic.
Sfinții Părinți pentru o singură erezie tăiau din Trupul Bisericii pe eretici, iar Înaltpreasfinţiile Voastre, prin semnătura voastră că sunteți de acord, îi faceți și „membri ai bisericii” cu mântuire și Har? Cunoaștem și noi, deși suntem mireni, erezia „minimalismului dogmatic” în care se spune că dacă crezi în Treime și în Hristos ești și tu „biserică” dar „nedeplină”. Aceasta este o mare blasfemie la adresa învățăturii despre Biserica este Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească.
Înaltpreasfinţiţi Părinți,
Noi ne solidarizăm cu Părinții, Stareții și monahii care au oprit pomenirea Înaltpreasfinţiilor Voastre și a Preafericitului Patriarh Kirill, pentru că nu poți să fii și cu Adevărul și cu minciuna în același timp. Îi felicităm și suntem alături de ei, așteptând ca Adevărul Hristos să biruiască în aceasta încercare grea pentru Biserică.
Cu fiască supunere,
Galina Negrei, Victor Negrei şi mulţi alţi creştini ortodocşi moldoveni din Elveţia.
Sursa: aparatorul.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu